Vajcia na hniličku s bylinkovou omáčkou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na vajcia na hniličku s bylinkovou omáčkou (rozpočet pre 4 osoby):

8 + 1 vajce, po 2 lyžiciach boraku, žeruchy, petržlenovej vňate, bedrovníka, pažítky, štiavu a špenátu, po lyžičke kôpru, estragonu, ligurčeka, zelerovej vňate a medovky, 150 g plnotučného jogurtu, 1 lyžička stredne ostrej horčice, 1 šalotka, po 1/2 lyžičke soli a cukru, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 100 g majonézy, 2 lyžičky citrónovej šťavy

Postup:

Prevaríme asi 1 l vody. Vajcia na hrubšom konci poprepichujeme a vložíme do vriacej vody. Jedno z nich povaríme o 2 minúty dlhšie. Ostatné ponoríme do studenej vody a po vychladnutí ich ošúpeme – vo vode to ide najlepšie. Pripravíme si bylinky – malo by ich byť 7 druhov, z každého po 2 lyžiciach.

Mohlo by vás zaujímať

Vajcia na hniličku s bylinkovou omáčkou

30 minútSuroviny na vajcia na hniličku s bylinkovou omáčkou (rozpočet pre 4 osoby): 8 + 1 vajce, po 2 lyžiciach boraku, žeruchy, petržlenovej vňate, bedrovníka, pažítky,… Čítaj ďaľej

Podľa vlastného želania môžeme však ich množstvá mierne upraviť. Lístky nahrubo nakrájame a rozmixujeme, pridáme 1 natvrdo uvarené vajce a ostatné prísady. Ostatné bylinky (v rozpočte uvedené po 1 lyžičke) spolu s ošúpanou šalotkou a 8 vajciami nasekáme nadrobno. Všetko vložíme do omáčky a uložíme na pár hodín do chladu. Omáčku dochutíme. Vajcia na hniličku s bylinkovou omáčkou sú hotové, môžeme ich servírovať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach