Pripravte si najlepší vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami
Suroviny na vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami:
Hamburger žemle so sézamom, 200 g bielych fazúľ, 3 veľké paradajky, 1 červená cibuľa, 1 strúčik cesnaku, šťava z limetky, 1 PL čerstvého koriandra, ½ lyžičky nakrájanej chilli papričky, olivový olej, čerstvo mletá morská soľ, čierne mleté korenie, listový šalát, uhorka, paradajka na dozdobenie
Postup:
Fazuľu necháme namočenú v studenej vode 12 hodín a potom ju uvaríme domäkka. V miske zmiešame paradajky nakrájané na kocky, najemno nakrájanú červenú cibuľu, nastrúhaný strúčik cesnaku, limetkovú šťavu, olivový olej, koriander, nakrájanú chilli papričku, ešte teplé uvarené fazule, soľ a korenie podľa chuti. Rozkrojíme hamburgerovú žemľu, na spodný diel dáme paradajkovú salsu s bielymi fazuľami, ozdobíme šalátom, plátkom rajčiny a uhorky a prikryjeme vrchnou polovicou žemle.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Aby sme tohto chutné občerstvenie mohli ponúknuť takmer kedykoľvek, vyplatí sa mať doma zopár kusov fazule v konzerve. Aby chutila podobne ako čerstvo uvarená, musíme ju trochu prihriať a scediť z nálevu.
Zdroj: Penam