Zapečený baklažán s mozzarellou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na zapečený baklažán s mozzarellou:

2 veľké vajcia, hrubozrnná soľ a čerstvo pomleté čierne korenie, ¾ hrnčeka strúhanky, olivový olej na potretie plechu, 1 stredne veľký baklažán (cca 450 g nakájaný na 1 cm hrubé kolieska), 1 bochník mäkkého chleba alebo bagety, 2 hrnčeky paradajkového pretlaku, 250 g mozzarelly nakrájanej na tenké plátky

Postup:

Predhrejte rúru na 240°C. V plytkej mise rozšľahajte vajcia s 1 lyžičkou soli a ¼ lyžičky čierneho korenia. Na tanier nasypte strúhanku. Plech na pečenie potrite olejom. Namáčajte kolieska baklažánu do vajca a potom do strúhanky. Položte na plech. Pečte do zlatova bez obracania asi 15 – 20 minút. Zatiaľ nakrájajte chlieb a naukladajte na iný plech. Potrite paradajkovou omáčkou, obložte upečeným baklažánom a syrom. Pečte, kým syr nezhnedne, asi 6 – 8 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach