Suroviny:
400 g brokolice, soľ, 1 pol. lyžica masti, 30 g hladkej múky, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, 40 g postrúhaného syra, 2 rajčiaky, 1 pol. lyžica tuku, strúhanka, 1 pol. lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno
Postup:
Brokolicu pokrájame so stonkami dlhými asi 10 cm, vložíme do vriacej osolenej vody, varíme na miernom ohni 10-12 minút, potom ju scedíme, necháme odkvapkať, uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom, povaríme a primiešame rozšľahaný žĺtok spolu s postrúhaným syrom. Pripravenou omáčkou zalejeme brokolicu, obložíme ju rajčiakmi, pokrájanými na plátky, pokvapkáme ju tukom, posypeme ju strúhankou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame posypanú zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.