Zapekané baklažány s parmezánom a mozzarellou

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na zapekané baklažány s parmezánom ( rozpočet na 6 porcií ):

2 – 3 veľké baklažány, 1 kg paradajkovej omáčky (pretlaku), 1/2 cibule, 3 balenia mozzarelly, 300 g strúhaného parmezánu, 1 zväzok bazalky, soľ, korenie a olivový olej podľa chuti

Zapekané baklažány

Postup:

Baklažány nakrájajte na 3 – 4 milimetre tenké plátky, tie obaľte v múke a orestujte vo väčšom množstve horúceho oleja. Nechajte odkvapkať a až nakoniec ich osoľte. Na troške oleja osmažte nakrájanú cibuľku, pridajte paradajkovú omáčku a dva lístky bazalky. Uveďte do varu a potom šporák zoslabte, osoľte a varte asi 10 minút, až omáčka zhustne. Nakrájajte na plátky mozzarellu.

Mohlo by vás zaujímať

Bageta s baklažánom a ricottou

Bageta s baklažánom a ricottou

25 minútVedeli ste, že čokoláda a chilli patria medzi známe afrodiziaká? Nájdete ich v našom recepte – bageta s baklažánom a ricottou. Suroviny na bagetu s… Čítaj ďaľej

Do zapekacej formy nalejte dve lyžice omáčky a dno vystrite prvou vrstvou baklažánov. Na každé koliesko baklažánu položte plátok mozzarelly a trochu strúhaného parmezánu, ľahko okoreňte. Pokryte ďalšími kolieskami baklažánu a prelejte väčším množstvom omáčky. Opakujte až do spotrebovania surovín, zakončite omáčkou a posypte parmezánom. Zapekajte pri 200° C po dobu 30 – 40 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach