Zapekané baklažány s parmezánom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Parmigiano di Melanzana

Suroviny na Zapekané baklažány s parmezánom ( rozpočet na 6 porcií ):

2 – 3 veľké baklažány, 1 kg paradajkovej omáčky (pretlaku), 1/2 cibule, 3 balenia mozzarelly (125 g), 300 g strúhaného parmezánu, 1 zväzok bazalky, soľ, korenie a olivový olej podľa chuti

Zapekané baklažány s parmezánom

Postup:

Baklažány nakrájajte na 3 – 4 milimetre tenké plátky, tie obaľte v múke a orestujte vo väčšom množstve horúceho oleja. Nechajte odkvapkať a až nakoniec ich osoľte. Na troške oleja osmažte nakrájanú cibuľku, pridajte paradajkovú omáčku a dva lístky bazalky. Uveďte do varu a potom teplotu na sporáku stíšte , osoľte a varte asi 10 minút, až omáčka zhustne. Nakrájajte na plátky mozzarellu. Do zapekacej formy nalejte dve lyžice omáčky a dno vystrite prvou vrstvou baklažánov. Na každé koliesko baklažánu položte plátok mozzarelly a trochu strúhaného parmezánu, ľahko okoreňte. Pokryte ďalšími kolieskami baklažánu a prelejte väčším množstvom omáčky. Opakujte až do spotrebovania surovín, zakončite omáčkou a posypte parmezánom. Zapekajte pri 200° C po dobu 30 – 40 minút. Zapekané baklažány s parmezánom podávame s bielym chlebom alebo bagetou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach