Zelenina na provensálsky štýl

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Zelenina na provensálsky štýl alebo ratatouille býva väčšinou servírovaný samostatne, často s chlebom, niekedy býva používaný ako náplň do palaciniek a len výnimočne ako príloha k iným pokrmom. K základným ingredienciám patria paradajky, cesnak, cibuľa, cukiny, baklažán, papriky a korenie (najmä bazalka, majorán, tymian a pod.), ale je možné použiť aj celý rad ďalšej zeleniny.

Zelenina na provensálsky štýl – suroviny:

75 g očistenej a rozpolenej červenej papriky, 10 g (1,5 čajovej lyžičky) cukru, 1 vetvička čerstvého tymiánu nasekaného najemno, 2 alebo 3 paradajky nakrájané na 12 kúskov, 150 g cukiny nakrájanej na plátky, 30g jarnej cibuľky nakrájanej na plátky, 1 strúčik cesnaku nasekaný najemno, 4 lístky nasekanej bazalky, 4 polievkové lyžice olivového oleja

Postup:

Zeleninu nakrájame na drobné kúsky. Vrstvíme do misiek a striedame farby (cuketa, paradajka, baklažány, paprika, cibuľa). Medzi jednotlivými vrstvami zeleniny ochucujeme soľou, korením a bylinkami. Potom pridáme kvapku olivového oleja spolu s nasekaným tymiánom, cesnakom a bazalkou.

Mohlo by vás zaujímať

Ratattouille

Ratatouille – francúzsky zeleninový pokrm

25 minútRatatouille je tradičný francúzsky zeleninový pokrm, pripravovaný najmä v okolí mesta Nice. Ratatouille býva väčšinou servírovaný samostatne, často s chlebom, niekedy býva používaný ako náplň… Čítaj ďaľej

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach