Zeleninové ragú

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na zeleninové ragú (rozpočet pre 4 osoby ):

1 karfiol, 250 g mrkvy, 150 g hrášku, soľ, 1 sáčik instantnej smotanovej omáčky, kari korenie, 8 natvrdo uvarených vajec, čierne korenie

Postup:

Karfiol umyjeme a rozoberieme ho na ružičky, očistíme mrkvu a pokrájame ju na kolieska, . Zeleninu prelejeme horúcou osolenou vodou a varíme asi 150 minút. Na posledné 3 minúty prisypeme hrášok. Zeleninu zlejeme a vývar zachytíme. Zeleninu nasypeme do jenskej misy. Odmeriame asi 900 ml zeleninového vývaru, podľa návodu pripravíme smotanovú omáčku, zriedime ju vývarom a ochutíme kari korením. Rúru rozpálime na 200 stupňov.

Mohlo by vás zaujímať

Ragú zo sójového mäsa s tekvicou a cícerom

25 minútSuroviny na ragú zo sójového mäsa s tekvicou a cícerom: 500 g sójové rezance pripravené a zmäknuté, 200 g sterilizovaný cícer, 300 g tekvice, 4… Čítaj ďaľej

Olúpeme natvrdo uvarené vajcia a rozpolíme ich. Zeleninu v mise prelejeme smotanovou omáčkou a navrch položíme vajcia. Zapekáme asi 10 minút. Zeleninové ragú je hotové.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach