Zeleninové rösti s tofu, so špenátom, galetkami a restovanými šampiňónmi je chutné jedlo, vhodné aj pre tých, ktorí nemusia jesť vždy mäso.
Suroviny na zeleninové rösti:
150 g tofu, 150 g zeleru postrúhaného na rezance, soľ, korenie, 50 g hladkej múky, 100 ml oleja na smaženie 80 g cibule, 6 g cesnaku, 50 g masla, 450 g špenátových listov, soľ, korenie,1 vajce, 40 g sušenej zemiakovej kaše, 6 ks prepeličích vajec 200 g šampiňónov, 50 g masla, soľ, biele korenie, 30 g maizeny
Postup:
Tofu nahrubo nastrúhame, pridáme postrúhaný zeler, soľ a korenie. Podľa potreby zahustíme múkou. Tvoríme galetky (placky), ktoré smažíme alebo opečieme. Nadrobno nakrájanú cibuľu alebo cesnak orestujeme na masle. Pridáme listový špenát, soľ, korenie a krátko podusíme. Pridáme našľahané vajce a podľa potreby dohustíme zemiakovou kašou.
Mohlo by vás zaujímať
Tvoríme galetky (placky) alebo dáme do silikónových formičiek zapiecť. Zdobíme polovicou uvareného prepeličieho vajca. Šampiňóny prudko, ale krátko orestujeme na masle. Zalejeme vodou a varíme asi 5 minút. Ochutíme a zahustíme maizenou rozmiešanou v troške chladnej vody. Zeleninové rösti sú hotové a môžete ich podávať. Dobrú chuť!