Zeleninové rösti s tofu, so špenátom, galetkami a restovanými šampiňónmi

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Zeleninové rösti s tofu, so špenátom, galetkami a restovanými šampiňónmi je chutné jedlo, vhodné aj pre tých, ktorí nemusia jesť vždy mäso.

Suroviny na zeleninové rösti:

150 g tofu, 150 g zeleru postrúhaného na rezance, soľ, korenie, 50 g hladkej múky, 100 ml oleja na smaženie 80 g cibule, 6 g cesnaku, 50 g masla, 450 g špenátových listov, soľ, korenie,1 vajce, 40 g sušenej zemiakovej kaše, 6 ks prepeličích vajec 200 g šampiňónov, 50 g masla, soľ, biele korenie, 30 g maizeny

Zeleninové rösti

Postup:

Tofu nahrubo nastrúhame, pridáme postrúhaný zeler, soľ a korenie. Podľa potreby zahustíme múkou. Tvoríme galetky (placky), ktoré smažíme alebo opečieme. Nadrobno nakrájanú cibuľu alebo cesnak orestujeme na masle. Pridáme listový špenát, soľ, korenie a krátko podusíme. Pridáme našľahané vajce a podľa potreby dohustíme zemiakovou kašou.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvica Chayote plnená hubovo-orechovou plnkou

120 minútTekvica Chayote alebo čajot, pochádza zo Strednej Ameriky. Pokladá sa za ovocie. Väčšinou sa používa varená. Pri varení sa zvyčajne spracováva ako letná tekvica. Vo… Čítaj ďaľej

Tvoríme galetky (placky) alebo dáme do silikónových formičiek zapiecť. Zdobíme polovicou uvareného prepeličieho vajca. Šampiňóny prudko, ale krátko orestujeme na masle. Zalejeme vodou a varíme asi 5 minút. Ochutíme a zahustíme maizenou rozmiešanou v troške chladnej vody. Zeleninové rösti sú hotové a môžete ich podávať. Dobrú chuť!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach