Gratinovaná zemiaková kaša s vajciami – suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
½ vrecúška instantnej zemiakovej kaše, muškátový oriešok, 200 g anglickej slaniny, 2 červené papriky, tymián, soľ, korenie, mletá paprika, 8 natvrdo uvarených vajec, 100 g ementálu
Postup:
Zemiakovú kašu pripravíme podľa návodu a ochutíme ju troškou muškátového orieška. Rúru rozpálime na 175 stupňov. Na prúžky nakrájame asi 150 g anglickej slaniny. Zvyšok posekáme nadrobno. Rovnako papriku pokrájame na drobné kúsky. Prúžky slaniny osmažíme na panvici, potom opečieme posekanú slaninku. Vyberieme. Do panvice nasypeme pokrájanú papriku, krátko ju podusíme a ochutíme soľou, korením a mletou paprikou.
Mohlo by vás zaujímať
Pridáme drobnú slaninku a všetko zmiešame so zemiakovou kašou. Zmes vložíme do vymastenej jenskej misy. Olúpeme vajcia, rozpolíme a poukladáme na zmes. Posypeme strúhaným syrom a na vrch položíme plátky opečenej slaniny. Zapekáme asi 10 minút. Ozdobíme tymiánom.