Gratinovaná zemiaková kaša s vajciami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Gratinovaná zemiaková kaša s vajciami – suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

½ vrecúška instantnej zemiakovej kaše, muškátový oriešok, 200 g anglickej slaniny, 2 červené papriky, tymián, soľ, korenie, mletá paprika, 8 natvrdo uvarených vajec, 100 g ementálu

Postup:

Zemiakovú kašu pripravíme podľa návodu a ochutíme ju troškou muškátového orieška. Rúru rozpálime na 175 stupňov. Na prúžky nakrájame asi 150 g anglickej slaniny. Zvyšok posekáme nadrobno. Rovnako papriku pokrájame na drobné kúsky. Prúžky slaniny osmažíme na panvici, potom opečieme posekanú slaninku. Vyberieme. Do panvice nasypeme pokrájanú papriku, krátko ju podusíme a ochutíme soľou, korením a mletou paprikou.

Mohlo by vás zaujímať

Zapekané zemiaky

45 minútSuroviny na zapekané zemiaky: 500 g v šupke uvarených zemiakov, 200 g na tenké plátky nakrájanej oravskej slaniny, 200 g póru, 1 čajová lyžička soli, 120… Čítaj ďaľej

Pridáme drobnú slaninku a všetko zmiešame so zemiakovou kašou. Zmes vložíme do vymastenej jenskej misy. Olúpeme vajcia, rozpolíme a poukladáme na zmes. Posypeme strúhaným syrom a na vrch položíme plátky opečenej slaniny. Zapekáme asi 10 minút. Ozdobíme tymiánom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach