Jarné čakankové lodičky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Jarné čakankové lodičky sú vhodné ako predjedlo alebo ako na ľahký obed.

Suroviny na jarné čakankové lodičky:

400 g balenie hranoliek, 1 čakanka, 200 g čerstvého tvarohu, 1 zväzok čerstvej vňate (petržlen, trebuľka, medovka), 2 filé zo sardely, 1 lyžička horčice, 50 ml olivového oleja, 12 hráškov na ozdobenie, 50 ml ajvaru (paprikového pyré), lyžička mletej rímskej rasce, soľ, mleté čierne korenie, červená paprika na ozdobenie

Jarné čakankové lodičky

Postup:

Hranolky pripravte podľa návodu na obale. Čakanku umyte a rozdeľte na jednotlivé lístky. Vňať umyte, osušte a posekajte na doštičke nadrobno. Sardely zlejte z oleja a takisto pokrájajte na doštičke nadrobno. Všetko spolu zmiešajte s horčicou, olejom a polovicou tvarohu. Takto pripravenú masu vložte do striekačky na zdobenie a vytláčajte postupne na lístky čakanky. Hotové lodičky ozdobte hráškom.

Ajvar zmiešajte so zvyšným tvarohom a jemne dochuťte soľou, čiernym korením a rímskou rascou. Takto pripravenú masu vložte do striekačky na zdobenie a opäť vytláčajte na zvyšné lístky čakanky.

Umyte papriku, prekrojte na polovicu, odstráňte semienka a pokrájajte pozdĺžne na pásiky široké 1 cm. Paprikové pásiky použijete na ozdobenie.

Dipy servírované na lístkoch čakanky podávajte napríklad s hranolčekmi.