Parmezánovo-zemiakové muffiny

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Parmezánovo-zemiakové muffiny sú vynikajúcim jedlom, ktoré je vhodné ako príloha alebo predjedlo. Sú veľmi chutné vďaka použitým ingredienciám, akými sú tymián, parmezán a cesnak, ktoré sa veľmi dobre kombinujú spolu so zemiakmi. Môžete ich nahradiť aj svojimy obľúbenými bylinkami a korením ( oregáno, rozmarín, bazalka ). 

Suroviny na parmezánovo-zemiakové muffiny ( rozpočet na 4-6 muffinov ):

8 – 10 ks zemiakov, 3 PL masla, 2 PL strúhaného parmezánu, 1 ČL pretlačeného čerstvpého cesnaku, 1 ČL tymiánu, soľ, mleté čierne korenie

Parmezánovo-zemiakové muffiny

Postup:

Predhrejte rúru na 195°C. Zmäknutým maslo vymažte muffinovú formu. Očistite zemiaky a pokrájajte ich na kolieska hrubé asi 1,6 mm. Na krájanie môžete použiť aj vhodné strúhadlo. Kolieska budú tak pravidelné. Zemiakové plátky dajte do veľkej misy, pridajte zvyšok rozpusteného masla, postrúhaný parmezán, hmotu osoľte a okoreňte a pridajte cesnak a bylinky. Premiešajte. takto pripravené zemiakové kolieska, postupne ukladajte do muffinových formičiek. takto pripravený muffinový plech vložte do rúry a pečte do zlatova, asi 55 minút až 1 hodinu. Hotové parmezánovo-zemiakové muffiny vyberte z rúry, nechajte oddýchnuť asi 5 minút a potom vyberte na tanier. Ozdobte ich ešte čerstvými bylinkami a parmezánom.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach