Nebudeme si klamať – steaková sezóna je celý rok! Čoraz častejšie sa však teraz budeme z tepla kuchyne premiestňovať na záhrady a terasy a organizovať veľké grilovacie párty pre kamarátov. Chcete vedieť dve špičkové prílohy k staekom, ktoré všetkých ohúria? Sú to pečené zemiaky! 🙂
Najlepšie pečené zemiaky
Suroviny na pečené zemiaky:
zemiaky, kačaciu masť, soľ, korenie, pár strúčikov cesnaku, čerstvý tymian, jablčný ocot, olivový olej
Ako na to:
Zemiaky uvarte, ale nedovarte. Plech vymažte kačacou masťou a vysypte na neho zemiaky, osoľte, okoreňte. Nechajte piecť asi 30 minút na 190 ° C do zlatista. Vyberte z rúry, popučte ich. Pripravte zálievku z veľkej hrsti čerstvého tymiánu, olivového oleja, octu a ľahko roztlačeného cesnaku. Tymian s marinádou rozprestrite na zemiaky a pečte ešte asi 25 minút. Takto pripravené zemiaky sú vynikajúcou prílohou, nielen k steakom ale aj k iným druhom mäsa pripravovaného na grile.
Mohlo by vás zaujímať
Hranolky zo sladkých zemiakov
Zdravý variant obľúbenej prílohy s vitamínom A!
Suroviny na hranolky zo sladkých zemiakov:
4 veľké batáty, olivový olej, soľ, korenie, koreniny: paprika, chilly
Postup:
Očistite zemiaky kefou, nakrájajte na silnejšie hranoly. Dajte ich do misy s dvoma lyžicami olivového oleja, posypte korením, osoľte a okoreňte. Pečte na 180 ° C asi 40 minút. Pečené zemiaky – hranolky, môžete podávať s jogurtovým dipom.