Pečené zemiaky – najlepšie prílohy k steaku

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Nebudeme si klamať – steaková sezóna je celý rok! Čoraz častejšie sa však teraz budeme z tepla kuchyne premiestňovať na záhrady a terasy a organizovať veľké grilovacie párty pre kamarátov. Chcete vedieť dve špičkové prílohy k staekom, ktoré všetkých ohúria? Sú to pečené zemiaky! 🙂

Najlepšie pečené zemiaky

Suroviny na pečené zemiaky:

zemiaky, kačaciu masť, soľ, korenie, pár strúčikov cesnaku, čerstvý tymian, jablčný ocot, olivový olej

Pečené zemiaky
stock.adobe.com

Ako na to:

Zemiaky uvarte, ale nedovarte. Plech vymažte kačacou masťou a vysypte na neho zemiaky, osoľte, okoreňte. Nechajte piecť asi 30 minút na 190 ° C do zlatista. Vyberte z rúry, popučte ich. Pripravte zálievku z veľkej hrsti čerstvého tymiánu, olivového oleja, octu a ľahko roztlačeného cesnaku. Tymian s marinádou rozprestrite na zemiaky a pečte ešte asi 25 minút. Takto pripravené zemiaky sú vynikajúcou prílohou, nielen k steakom ale aj k iným druhom mäsa pripravovaného na grile.

Mohlo by vás zaujímať

zemiaky s balzamikovým krémom

Pečené zemiaky s balzamikovým krémom

35 minútSuroviny na pečené zemiaky s balzamikovým krémom ( rozpočet na 1 porciu ): 1 veľký zemiak (cca. 250 g), 3 polievkové lyžice bieleho balzamikového krému… Čítaj ďaľej

Hranolky zo sladkých zemiakov

Zdravý variant obľúbenej prílohy s vitamínom A!

Suroviny na hranolky zo sladkých zemiakov:

4 veľké batáty, olivový olej, soľ, korenie, koreniny: paprika, chilly

Pečené zemiaky
stock.adobe.com

Postup:

Očistite zemiaky kefou, nakrájajte na silnejšie hranoly. Dajte ich do misy s dvoma lyžicami olivového oleja, posypte korením, osoľte a okoreňte. Pečte na 180 ° C asi 40 minút. Pečené zemiaky – hranolky, môžete podávať s jogurtovým dipom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach