Pečené zemiaky s uhorkovou plnkou

Doba prípravy 45 minútEnergia: 217 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 217 kcal

Suroviny (rozpočet pre 3 porcie):

8 stedne veľkých zemiakov, 1 šalátovú uhorku, l jogurtu, 1 polievkovú lyžicu kôpru, 10 strukov cesnaku, soľ, korenie, mladá cibuľka na ozdobu

Pečené zemiaky s uhorkovou plnkou

Postup:

Rúru na pečenie predhrejeme na 200 °C . Zemiaky umyjeme (prípadne použijeme aj kefku) a cca 1 h pečieme v šupke. Z uhoriek určených do plnky odrežeme konce. Uhorku olúpeme, po dĺžke rozrežeme na 2 polovice a lyžicou vyberieme jadierka. Dužinu na jemno postrúhame a dobre vytlačíme. Jogurt zmiešame s uhorkou a kôprom, ochutíme soľou a roztlačeným cesnakom. Zemiaky vyberieme z rúry a na vrchnej strane ich ostrým nožnom narežeme. Zemiak roztlačíme tak, aby vznikla dutina, ktorú vyplníme uhorkovým krémom, ozdobíme posekanou mladou cibuľkou. Ešte horúce zemiaky rýchlo podávame. Výborne sa k tomu hodia aj opekané rajčiny.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach