Chrumkavá pizza so zemiakmi, mozzarellou a sardelami je zaujímavou kombináciou. Budete prekvapení:-)
Suroviny na pizzu so zemiakmi (3 porcie):
300 g Mix B – Bread-Mix Schär, 5 g prášku do pečiva alebo 10 g pivovarských kvasníc, 250 ml vlažnej vody, 1 PL olivového oleja, 150 g mozzarelly, 200 g zemiakov, 2-3 filety sardel v oleji, 2 ČL oregána, soľ
Postup:
Múku zmiešame s čerstvými alebo sušenými kvasnicami, pridáme vodu a olej a vymiesime. Cesto položíme na mierne vymastený plech a necháme kysnúť na teplom mieste asi jednu hodinu. Ošúpeme surové zemiaky, nakrájame ich na veľmi tenké plátky a poukladáme na cesto. Pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu a na kúsky nakrájané sardely, oregano, soľ a pokvapkáme olejom. Pečieme v predhriatej rúre.
Čas prípravy: 40 min.
Čas varenia: 25 – 30 min.
Zdroj: www.schaer.com, alebo www.dobrebezlepku.sk