Suroviny na pórové zemiaky so slaninou ( rozpočet na 4 porcie ):
700 g zemiakov uvarených v šupke,1 väčší pór, 100 g údenej slaniny, 50 g mäkkej salámy, 3 vajcia, 50 g topeného syra, 120 g nastrúhaného tvrdého syra, 6 až 8 lyžíc mlieka, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, olej
Postup:
Očistené zemiaky nakrájame na kolieska a rozdelíme na dve časti. Slaninu pokrájanú na malé kocky opečieme na oleji. Pridáme na kolieska nakrájaný pór, mäkkú salámu, posolíme, okoreníme a spolu restujeme 3 až 4 minúty. Zapekaciu misu potrieme olejom, rozložíme do nej polovičné množstvo zemiakov, posolíme ich a posypeme 30 g nastrúhaného syra. Pridáme pórovo-slaninovú plnku a posypeme ju 40 g tvrdého syra. Zalejeme zmesou pripravenou zmiešaním rozšľahaných vajec, topeného syra a mlieka. Vložíme piecť do vyhriatej rúry. Krátko pred dopečením posypeme zvyšnou časťou nastrúhaného syra a necháme zapiecť. Posypeme petržlenovou vňaťou.