Suroviny:
Omáčka: 2 lyžice tahini pasty, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice vody, soľ
Náplň: 1 lyžica olivového oleja, ½ cibule najemno, 2 strúčiky cesnaku, ½ červenej papriky, 1 hrnček vareného cícera, 1 lyžička rímskej rasce, trošku mletého koriandra, 1 lyžička citrónovej šťavy, soľ a korenie
Postup:
Predhrejeme si rúru na 200 °C. Zemiaky rozkrojíme na polovice, vydlabeme vnútro a dáme piecť asi na 40 minút. Zatiaľ čo sa zemiaky pečú, zmiešame tahini pastu s citrónovou šťavou a rozdrveným cesnakom, osolíme a pridáme vodu, pokiaľ nie je zmes hustá akurát. Na panvici si necháme rozohriať olivový olej, pridáme vnútro zo zemiakov, cibuľu a miešame, pokiaľ zmes nezmäkne, po dobu 5 minút. Pridáme rozdrvený cesnak a červenú papriku, premiešame a do vzniknutej zmesi prisypeme cícer a drvený koriander. Po 3 minútach dodáme citrónovú šťavu, dochutíme soľou a korením, opäť premiešame a dáme bokom. Upečené šupky zemiakov naplníme vzniknutou zmesou a navrch pridáme omáčku z tahini pasty.
Tip:
Môžeme posypať sezamom a pre zjemnenie chuti navrch pridať trochu kyslej smotany.