Teplý zemiakový šalát so zelerom a špenátom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na teplý zemiakový šalát so zelerom a špenátom:

500 g zemiakov, 1 červená paprika, 1 hrnček nakrájaného stopkatého zeleru, 2 hrnčeky drobných špenátových listov, 3 PL vínneho octu, 2 PL olivového oleja, 1 nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku, plátok anglickej slaniny, soľ, mleté čierne korenie

Teplý zemiakový šalát

Postup:

Zemiaky olúpeme, nakrájame na štvrťky a pripravujeme v parnej rúre v perforovanej nádobe pri teplote 100 °C asi 15 minút. Papriku rozkrájame na kúsky, pridáme k zemiakom a dusíme asi ďalšie 2 minúty. Podusenú papriku olúpeme, nakrájame na prúžky a spolu zo zemiakmi dáme do misky, pridáme nakrájaný stopkatý zeler a špenátové listy, dochutíme soľou a korením.

Mohlo by vás zaujímať

Zemiakový šalát s červenou repou

Zemiakový šalát s červenou repou a ovocím

30 minútSuroviny na zemiakový šalát s červenou repou a ovocím (rozpočet na 4 porcie): 200 g červenej repy, 1 kávová lyžička lesného medu, 20 ml balzamikového… Čítaj ďaľej

Vínny ocot, olivový olej a cesnak rozmiešame a na varnej doske mierne zahrejeme. Anglickú slaninu nakrájame, opečieme na panvici a pridáme k ešte teplej omáčke, ktorou potom pripravený šalát polievame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach