Zapečené zemiaky s bryndzou sú chutným a rýchlym jedlom.
Suroviny na zapečené zemiaky s bryndzou:
1 kg uvarených zemiakov, 250 g bryndze, 2 mäkké tavené syry, 150 g oravskej slaniny, 2 vajcia, masť, 1 pochúťková smotana, kôpor, vegeta, mleté čierne korenie, soľ.
Postup:
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Poukladáme ich na dno vymasteného pekáča a na ne rozmrvíme polovicu bryndze s taveným syrom. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme na troške masti. Polovicu nasypeme na bryndzu, pokvapkáme výpekom, posypeme posekaným kôprom, korením a vegetou.
Mohlo by vás zaujímať
To isté (zemiaky, bryndza, slanina, korenie), zopakujeme ešte raz, posledná vrstva sú zemiaky. Pokvapkáme ich vypečenou masťou zo slaniny, trošku posolíme a vo vyhriatej rúre na 200° C pečieme asi 20 minút. Potom zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali vajcia, vegetu a trošku korenia. Dáme späť do rúry a upečieme do zlatista.