Zapečené zemiaky s bryndzou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Zapečené zemiaky s bryndzou sú chutným a rýchlym jedlom.

Suroviny na zapečené zemiaky s bryndzou:

1 kg uvarených zemiakov, 250 g bryndze, 2 mäkké tavené syry, 150 g oravskej slaniny, 2 vajcia,  masť, 1 pochúťková smotana, kôpor, vegeta, mleté čierne korenie, soľ.

Postup:

Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Poukladáme ich na dno vymasteného pekáča a na ne rozmrvíme polovicu bryndze s taveným syrom.  Slaninu nakrájame na kocky a opečieme na troške masti. Polovicu nasypeme na bryndzu, pokvapkáme výpekom, posypeme posekaným kôprom, korením a vegetou.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené zemiaky s bylinkami

40 minútSuroviny na pečené zemiaky s bylinkami (rozpočet pre 4 osoby): 1 kg zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, soľ, 2 šálky sladkej smotany, provensálske bylinky, čierne korenie,… Čítaj ďaľej

To isté (zemiaky, bryndza, slanina, korenie), zopakujeme ešte raz,  posledná vrstva sú zemiaky. Pokvapkáme ich vypečenou masťou zo slaniny, trošku posolíme a vo vyhriatej rúre na 200° C pečieme asi 20 minút. Potom zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali vajcia, vegetu a trošku korenia. Dáme späť do rúry a upečieme do zlatista.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach