30 minút
Suroviny na zemiakové placky inak:
1 kg zemiakov, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, asi 4 – 5 polievkových lyžíc hladkej chlebovej múky, 1 čajová lyžička soli, ½ čajovej lyžičky mletého bieleho korenia
Postup:
Zemiaky ošúpeme na strúhame na jemno. Tekutinu zo zemiakov stiahneme (môžeme ju použiť na pečenie domáceho zemiakového chleba alebo miesto vody do zemiakovej či gulášovej polievky). Takto pripravené zemiaky mierne osolíme a okoreníme. Premiešame so smotanou a múkou. Vytvoríme cesto asi ako hustejší puding. Urobíme pomocou polievkovej lyžice placky na papierom na pečenie vyložený pekáč. Pečieme asi 15 minút vo vyhriatej rúre na 220°C. Približne v polovici pečenia ich otočíme pomocou podberačky.
Mohlo by vás zaujímať
Podávame k tekvicovej omáčke alebo s čerstvým šalátom.