30 minút
Suroviny na zemiakové placky so slaninou (rozpočet pre 4 osoby):
1 kg zemiakov, 1 cibuľa, zväzok petržlenovej vňate, 100 g prerastenej slaninky, soľ, čierne korenie, 30 g masla, 2 žĺtky, trocha muškátového orieška, trocha oleja, 100ml zeleninového vývaru
Postup:
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno, slaninkou pokrájame a opečieme do chrumkava. Vychladnuté zemiaky olúpeme a pretlačíme cez lis. Do masy vmiešame žĺtky, olej, slaninku a petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme a pridáme muškátový oriešok. Z hmoty vyformujeme placky a opražíme ich na panvici z oboch strán. Zemiakové placky so slaninou a petržlenovou vňaťou podávame napríklad spolu s chladeným pivkom 🙂