Zemiaky s avokádovým dipom

Doba prípravy 25 minútEnergia: 764 kcal.Náročnosť

Suroviny na zemiaky s avokádovým dipom(rozpočet na 4 porcie, 764 kcal):

1 kg zemiakov, soľ, 12 pl olivového oleja, 3 vetvičky mäty, 500 g jemného smotanového jogurtu, 4 pl citrónovej šťavy, 1 strúčik cesnaku (prelisovaný), čierne korenie, 12 koliesok šunky (asi 100 g), 2 avokáda (á 200 g)

Postup:

Zemiaky ošúpeme, rozpolíme a osolíme. Plech potrieme 1/2 olivového oleja a zemiaky poukladáme vedľa seba. Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 40 minút, pokiaľ nezhnednú. Občas premiešame. Mätu nakrájame na tenké prúžky, 2/3 zmiešame s jogurtom, citrónovou šťavou, cesnakom, soľou a korením. 1/4 šunky opečieme dochrumkava na miernom plameni na troške oleja.

Mohlo by vás zaujímať

zemiaky na sedliacky spôsob

Zemiaky na sedliacky spôsob

15 minútSuroviny na zemiaky na sedliacky spôsob (rozpočet pre 4 osoby): 1 kg zemiakov, 200g anglickej slaninky, ½ cukiny, soľ, cayanské korenie, sladká paprika, 3 vajcia,… Čítaj ďaľej

Avokádo ošúpeme, rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu nakrájame na drobné kocky. Ihneď zmiešame s jogurtom. Avokádový jogurt rozdelíme na taniere, pridáme zemiaky a šunku. Posypeme mätou a pokvapkáme zvyškom oleja. Okoreníme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach