Jelení chrbát s grilovanou kačacou pečeňou

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na Jelení chrbát s grilovanou kačacou pečeňou:

800 g jelení chrbát, 500 g červená fazuľa, 20 g cesnak, 5 g soľ, 5 g korenie (bobkový list, čierne mleté korenie, nové korenie), 1 dcl olivový olej, 100 g kačacia pečeň

Jelení chrbát

Postup:

Červenú fazuľu, ktorú sme si namočili deň vopred, dáme variť s bobkovým listom, novým korením a cesnakom. Varíme ju až pokým nezmäkne. Uvarenú  fazuľu scedíme a vodu si odložíme bokom. Fazuľu rozmixujeme na hladké pyré, v prípade potreby podlievame odloženou vodou a to tak, aby vzniknutá hmota nebola príliš hustá.

Mohlo by vás zaujímať

Jelenie ragú na červenom víne

90 minútEnergia: 539 kcal.1 porcia obsahuje: 2256 joulov (539 kalórií) Jelenie ragú na červenom víne – suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 800 g jelenieho pliecka bez kostí,… Čítaj ďaľej

Jelení chrbát si na rozpálenej panvici sprudka opečieme a preložíme na plech. Mäso následne osolíme a okoreníme a približne 10 minút ho dopekáme v rúre pri 200 °C. Zatiaľ si nakrájame pečeň a opečieme ju na panvici. Nakoniec ju osolíme a okoreníme. Na záver naservírujeme všetky zložky na tanier a podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach