Suroviny na Jelení chrbát s grilovanou kačacou pečeňou:
800 g jelení chrbát, 500 g červená fazuľa, 20 g cesnak, 5 g soľ, 5 g korenie (bobkový list, čierne mleté korenie, nové korenie), 1 dcl olivový olej, 100 g kačacia pečeň
Postup:
Červenú fazuľu, ktorú sme si namočili deň vopred, dáme variť s bobkovým listom, novým korením a cesnakom. Varíme ju až pokým nezmäkne. Uvarenú fazuľu scedíme a vodu si odložíme bokom. Fazuľu rozmixujeme na hladké pyré, v prípade potreby podlievame odloženou vodou a to tak, aby vzniknutá hmota nebola príliš hustá.
Mohlo by vás zaujímať
Jelení chrbát si na rozpálenej panvici sprudka opečieme a preložíme na plech. Mäso následne osolíme a okoreníme a približne 10 minút ho dopekáme v rúre pri 200 °C. Zatiaľ si nakrájame pečeň a opečieme ju na panvici. Nakoniec ju osolíme a okoreníme. Na záver naservírujeme všetky zložky na tanier a podávame.