Jemná zemiaková polievka

Doba prípravy 25 minútEnergia: 329 kcal.Náročnosť

1 porcia obsahuje: 1378 joulov (329)

Suroviny:

500 g teľacích kostí, 500 g nasekanej šunkovej kosti, zväzok polievkovej zeleniny, 1/2 lyžičky tymianu, 1/4 lyžičky majoránky, 50 g cibule, 350 g múčnych zemiakov, 1 lyžica masla, soľ a mleté čierne korenie, štipka muškátu, 1/8 l šľahačky
zemiaková polievka

Postup:

Zo stehennej kosti poobkrajujeme trochu chudého mäsa, kosti zalejeme vodou a pri miernej teplote pomaly varíme, dochutíme očistenou a nakrájanou polievkovou zeleninou, bylinkami a cibuľou. Ošúpané zemiaky zalejeme scedeným vývarom a 30 minút povaríme, po zmäknutí vyberieme a prelisujeme. Zmiešame s 1 l vývaru. Mäso zo stehna nakrájame na kocky, pri miernej teplote ich na masle podusíme a pridáme do polievky. Krátko povaríme, osolíme a okoreníme. Dochutíme muškátom. Studenú smotanu vyšľaháme a pridáme do horúcej polievky.