Judášky

Doba prípravy 40 minútEnergia: 250 kcal.Náročnosť

Suroviny na Judášky:

Na cesto: 1 balenie Buchiet Dr.Oetker, 200 ml vlažného mlieka, 150 g rozpusteného vychladnutého masla, ½ KL rumovej arómy, 50 g hrozienok

Na ozdobenie: 50 g plátkov mandlí, 1 rozšľahané vajce

Ešte potrebujeme: plech na pečenie, maslovačku

Judášky

Postup:

Na prípravu cesta pridáme do zmesi na buchty mlieko, maslo, arómu, hrozienka a ručne vareškou vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto na 45 až 60 minút vykysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na 12 dielov, ktoré vyváľame na valčeky s dĺžkou 20 cm a vytvarujeme do špirály a rôznych iných tvarov (napr. podľa obrázku). Položíme na vymastený plech a necháme na teplom mieste ešte 20 minút kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme plátkami mandlí a vložíme do predhriatej do rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Medovníčky do siatiny

30 minútSuroviny na medovníčky do siatiny: Na cesto: 240 g hladkej múky, 2 zarovnané PL kakaa, 140 g práškového cukru, 1 balíček kypriaceho prášku do perníka,… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3-4
  • Doba pečenia: asi 25 minút

TIP 1: Judášky môžeme podľa chuti potrieť medom alebo maslom.

TIP 2: Judášky po vychladnutí posypeme vanilkovým cukrom zmiešaným s 1 zarovnanou PL práškového cukru.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1089 kJ / 250 kcal1264 kJ / 302 kcal
Tuky17,37 g20,20 g
Sacharidy21,71 g25,25 g
Bielkoviny3,97 g4,61 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach