Kačacia roláda na gazdovský spôsob

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Kačacia roláda na gazdovský spôsob – suroviny:

2 400 g kačica celá, 400 g kačacie prsia, 300 g kačacie pečienky, 150 g cibuľa šalotka, 100 g kačacia masť, 1 ČL petržlenová vňať posekaná, 4 ks vaječný žĺtok, 100 g šľahačka, 5 ks pečivo, 100 g mlieko na namáčanie pečiva, 40 cl malokarpatské brandy, 80 g mlieko sušené polotučné, ½  ČL cesnak Appetit natural drvený bez soli, štipka majoránka, štipka soli, štipka korenie mleté biele

Kačacia roláda

Postup:

Umytú očistenú kačicu položíme s prsiami na pracovnú plochu. Po celej dĺžke v strede chrbta rozkrojíme kožu po kosť a postupne uvoľňujeme ľavú a pravú stranu pozdĺž kosti tak, aby mäso ostávalo prichytené na koži. Kožu nesmieme rozrezať. Keď vyberieme všetky kosti, vznikne nám veľký masový plát s kožou. Časť mäsa z pŕs zrežeme a doplníme miesta na celom pláte, kde je mäsa málo. Cely plát mäsa vyklepeme pod igelitom, osolíme, okoreníme, potrieme plnkou a zrolujeme od krku smerom dolu, previažeme motúzom, položíme na alobal, potrieme rozpusteným maslo, zabalíme, položíme na plech, podlejeme vodou a pečieme pri 180 °C jednu hodinu a 20 minút. Počas pečenia roládu častejšie otáčame.

Mohlo by vás zaujímať

Kačacie prsia s rozmarínom a paradajkou

45 minútSuroviny na kačacie prsia s rozmarínom a paradajkou: 2 kačacie prsia s kožou, 4 vetvičky rozmarínu, 6 polievkových lyžíc slnečnicového oleja, cherry paradajky Postup: Do oleja… Čítaj ďaľej

Plnka: Kačacie prsia najemno zomelieme, zalejeme šľahačkou, v ktorej sme rozmiešali sušené mlieko. Ďalej pridáme vaječné žĺtky, soľ, korenie mleté biele, prelisovaný cesnak a všetko spolu premiešame. Do tejto zmesi pridáme na kocky krájané kačacie pečienky podusené na šalotke v kačacej masti, dobre vymačkáme, rozdrobíme v mlieku namáčané pečivo, prilejeme malokarpatské brandy, pridáme petržlenovú vňať, majoránku a všetko spolu dobre premiešame. Pečenú roládu pokrájame na kolieska a podávame s červenou kapustou s pomarančmi a zemiakovou knedľou. Po vychladnutí sa môže použiť na studenú misu.

Mohlo by vás zaujímať

Kačacie prsia na mexický spôsob

Mexická kuchyňa si dobyla celý svet. Mexické jedlá sú aromatické, plné intenzívnych pikantných chutí. Je v nich veľa strukovín a zeleniny, ale i mäsa, najmä hovädzieho a morčacieho. … Čítaj ďaľej

Zdroj: Pochúťky a misy z hydiny

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach