Karfiolová polievka s opečeným rožkom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Karfiolová polievka s opečeným rožkom je rýchla a chutná polievka.

Suroviny na karfiolová polievka s opečeným rožkom:

1kg karfiolu, 1 cibuľa, 200 g múčnych zemiakov, 4 polievkové lyžice masla, 150 g smotany na varenie, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty muškátového kvetu, 1 kocka zeleninového bujónu, 2 rožky

Karfiolová polievka s opečeným rožkom

Postup:

Na masle speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kúsky a karfiol. Dusíme pod odchýlenou pokrievkou asi 5 minút. Zalejeme asi 1 litrom vody a vhodíme bujón. Mierne povaríme asi 15 minút. Potom rozmixujeme. Do rozmixovaného vmiešame smotanu a soľ s koreninami. Necháme povariť asi 5 minút. Za ten čas pokrájame rožky na kolieska široké 1 cm a položíme ich na papierom vyložený plech. Zapečieme ich vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 5 minút. Karfiolovú polievku s opečeným rožkom podávame v tanieri. Do stredu taniera položíme po tri kolieska rožka.

-sb-

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach