Loštická cesnačka

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Loštická cesnačka – suroviny:

3 cibule, 3 väčšie zemiaky, 1 hlavička cesnaku, 300 g Olomouckých tvarůžkov 150 g slaniny, soľ, korenie, majoránka, 1,5 l vody

Loštická cesnačka

Postup:

Na slanine opečieme na plátky nakrájanú cibuľu, zalejeme ju vodou, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu, soľ a uvaríme domäkka. Ochutíme korením, majoránkou a cesnakom, rozdelíme do misiek, do jednotlivých porcií pridáme nakrájané tvarůžky a v predhriatej rúre krátko prudko zapečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Zeleninová polievka s hráškom

35 minútZeleninová polievka s hráškom – suroviny: 2 väčšie mrkvy, 1 petržlen, 1 kaleráb, kúsok karfiolu, hrášok, 1 celá cibuľa, 3 zemiaky, soľ, čierne korenie Postup:… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach