SPÄŤ
Kulinárium

Plnený baklažán

Od: Henrieta Karabova 7.3.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

100 g Olomouckých tvarůžkov (Kúsky s cesnakom), 2 väčšie baklažány, 200 g mletého mäsa, 1 malá cibuľa, maslo, soľ, korenie, nasekaná petržlenová vňať

Postup:

Baklažány pozdĺžne rozkrojíme a lyžicou vyberieme vnútro baklažánu, ktoré jemne posekáme. Na masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku, na nej orestujeme mleté mäso, pridáme nasekané vnútro baklažánu, mierne osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Po vychladnutí do tejto zmesi vmiešame kúsky tvarůžkov. Rúru rozohrejeme na 180 °C a dáme do nej na 15 minút piecť vydlabané baklažány. Tie potom naplníme pripravenou zmesou, vložíme späť do rúry a pečieme ďalších cca 10 – 15 minút.

womangalérie VŠETKY