Pripravte sa na raňajkovú rýchlovku priamo z panvice, ktorá prevonia kuchyňu a prebudí aj tých najtvrdších spáčov“! Vyzbrojení vidličkami budú obliehať sporák a dožadovať sa ďalšej porcie. Neveríte? Stačí už len vyskúšať a pustiť sa hneď do varenia.
Tvarůžková omeleta s pancettou, suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
6 vajec, 125 g Olomouckých tvarůžkov, 100 g pancetty nakrájanej na plátky, 150 g kyslej smotany, 60 g čerstvého hrášku (môže byť aj mrazený), 2 jarné cibuľky s vňaťou
Postup:
Vajcia rozbite do misky, pridajte kyslú smotanu a vyšľahajte. Primiešajte aj Olomoucké tvarůžky nakrájané na kúsky.
Pancettu nakrájajte na kúsky o veľkosti približne 2 x 3 cm a opečte ich na panvici. Použite panvicu s kovovou rukoväťou, alebo takú ktorú je možné vložiť do rúry.
Ak je pancetta veľmi chudá a nechce pustiť tuk, môžete pridať na opečenie pancetty trochu oleja alebo masla. Keď je slanina trochu opečená, prihoďte do panvice aj cibuľku, ktorú ste pokrájali nadrobno a všetko spolu doružova opečte.
Vaječnú zmes nalejte do panvice na opečenú pancettu a cibuľku. Rovnomerne rozprestrite po celej ploche panvice a už viac nemiešajte. Posypte čerstvým alebo mrazeným hráškom a 5 minút opekajte omeletu len z jednej strany, neobracajte ju. Potom panvicu premiestnite do rúry a nechajte ešte asi 10 minút zapiecť pod grilom.
Hotovú omeletu nakrájajte na 4 porcie a ihneď podávajte.
Tip:
K raňajkám s vynikajúcou talianskou slaninou si určite doprajte pravé talianske cappuccino s husto našľahanou penou.