Tvarůžkové koláčiky s hruškami a vlašskými orechmi

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Chrumkavý zákusok padne vhod, keď vás prepadne malý hlad, alebo ak máte neodolateľnú chuť na niečo sladké. Kombinácia tvarůžkov a hrušiek sa môže na prvý pohľad zdať neobvyklá. Hrušky sú však obľúbeným doplnkom  syrov s výraznou chuťou, pretože syrovú slanosť výborne dopĺňa ich príjemná nakyslastosť. Pridajte chrumkavé oriešky a máte chuť „Made in Heaven“.

Suroviny:

1 balenie lístkového cesta, 200 g mäkkého tvarohu, 200 g čerstvého žervé, 80 g Olomouckých tvarůžkov (Špeciál), 180 g kompótovaných hrušiek, hrsť vlašských orechov

Postup:

Z rozvaľkaného lístkového cesta nakrájajte obdĺžničky, približne o veľkosti 5 x 10 cm. Presuňte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Okraje koláčikov trocha zdvihnite a prihrňte smerom do stredu, aby se vytvorila obruba. Stred niekoľkokrát prepichnite vidličkou.

Na náplň vymiešajte tvaroh so syrom žervé a nastrúhanými tvarůžkami a rozdeľte do koláčikov. Na to poukladajte hrušky nakrájané na kúsky a posypte vlašskými orechmi.

Pečte v rúre predhriatej na 180 °C cca 15 až 20 minút dozlatista.

Tip:

Vďaka tomu, že popicháte stred koláčika, zostane pri pečení pekne plochý, nafúknu sa iba okraje a náplň nebude vytekať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach