15 minút
Suroviny na – Zeleninová polievka s tvarůžkovými knedličkami:
100 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g petržlenu, 100 g karfiolu, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, 100 g masla, soľ, korenie, rasca, ligurček, pažítka, petržlen, voda na cca 1,5 litra polievky
Postup:
Na polovici masla opražíme nadrobno nakrájanú zeleninu takmer dohneda, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a s nakrájaným ligurčekom povaríme. Z druhej časti masla a múky pripravíme tmavú zápražku, do ktorej nasypeme pokrájané tvarůžky a rascu. Za stáleho odškrabovania vareškou opražíme. Z takto vzniknutej hmoty vykrajujeme lyžičkou malé knedličky, ktoré pokladieme na hotovú polievku na tanieri. Dochutíme a prizdobíme pažítkou a petržlenom.