SPÄŤ
Kulinárium

Zelený zeleninový krém s pikantnými tvarůžkovými krutónmi

Od: Henrieta Karabova 12.3.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Túžite po detoxe, chcete doplniť vitamíny, alebo si „iba“ chcete zdravo pochutnať?

Zelený zeleninový krém je doslova nabitý vlákninou.

Suroviny:

250 g brokolice, 100 g špenátových listov, 4 veľké listy kučeravého kelu, 240 g varenej bielej fazule, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžička rímskej rasce, hrsť čerstvého koriandra, 1 citrón, 2 ks včerajšieho pečiva alebo menšia bageta, 90 g Olomouckých tvarůžkov (Tyčinky), olivový olej

Zelený zeleninový krém

Postup:

Brokolicu nakrájajte na menšie kúsky. Z kučeraváho kelu odkrojte hlúb a listy nakrájajte na rezančeky. V hrnci rozohrejte trochu olivového oleja, pridajte nasekaný cesnak, poprášte rímskou rascou a krátko opečte. Prihoďte brokolicu, nechajte chvíľu orestovať a potom zalejte 750 ml vody. Pridajte špenát a kučeravý kel a varte domäkka. Chvíľku pred dovarením prisypte fazuľu a nechajte prehriať. Nakoniec všetko rozmixujte tyčovým mixérom na hladký krém.

Pečivo nakrájajte na kocky, pridajte do misy trocha olivového oleja a premiešajte so strúhanými tvarůžkami, aby sa kúsky dobre obalili. Rozprestrite na plech vyložený pečiacim papierom a dajte na 10 minút do rúry opiecť pri 200 °C.

Každú porciu polievky pred podávaním pokvapkajte trochou citrónovej šťavy a posypte opečenými krutónmi.

womangalérie VŠETKY