Túžite po detoxe, chcete doplniť vitamíny, alebo si „iba“ chcete zdravo pochutnať?
Zelený zeleninový krém je doslova nabitý vlákninou.
Suroviny:
250 g brokolice, 100 g špenátových listov, 4 veľké listy kučeravého kelu, 240 g varenej bielej fazule, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžička rímskej rasce, hrsť čerstvého koriandra, 1 citrón, 2 ks včerajšieho pečiva alebo menšia bageta, 90 g Olomouckých tvarůžkov (Tyčinky), olivový olej
Postup:
Brokolicu nakrájajte na menšie kúsky. Z kučeraváho kelu odkrojte hlúb a listy nakrájajte na rezančeky. V hrnci rozohrejte trochu olivového oleja, pridajte nasekaný cesnak, poprášte rímskou rascou a krátko opečte. Prihoďte brokolicu, nechajte chvíľu orestovať a potom zalejte 750 ml vody. Pridajte špenát a kučeravý kel a varte domäkka. Chvíľku pred dovarením prisypte fazuľu a nechajte prehriať. Nakoniec všetko rozmixujte tyčovým mixérom na hladký krém.
Pečivo nakrájajte na kocky, pridajte do misy trocha olivového oleja a premiešajte so strúhanými tvarůžkami, aby sa kúsky dobre obalili. Rozprestrite na plech vyložený pečiacim papierom a dajte na 10 minút do rúry opiecť pri 200 °C.
Každú porciu polievky pred podávaním pokvapkajte trochou citrónovej šťavy a posypte opečenými krutónmi.