Suroviny na kuracie cacciatore:
3 lyžice olivového oleja, 8 kuracích stehien bez kože, hrubozrnná soľ a čerstvo pomleté čierne korenie, ¼ hrnčeka múky, 280 g šampiňónov, očistených a nakrájaných na štvrťky, 800 g celých paradajok v šťave, popučených vidličkou, 1 pohár bieleho vína, 2 stredne veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1/3 hrnčeka vykôstkovaných rozpolených zelených olív
Postup:
Vo veľkom hrnci rozohrejte 2 lyžice olivového oleja na miernej teplote. Osoľte a okoreňte kuracie stehná. Postupne opečte stehná 6 – 8 minút do hneda a premiestnite na tanier. Do hrnca dajte šampiňóny a varte za občasného premiešania 2 – 3 minúty. Pridajte múku, a premiešajte. Pridajte paradajky so šťavou, víno, cibuľu, cesnak, olivy a kuracie stehná. Priveďte do varu, znížte teplotu a varte, kým nie je kura mäkké, 15 – 20 minút. Osoľte a okoreňte.
Mohlo by vás zaujímať
Foto: stock.adobe.com