Kuracie Cacciatore

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na kuracie cacciatore:

3 lyžice olivového oleja, 8  kuracích stehien bez kože, hrubozrnná soľ a čerstvo pomleté čierne korenie, ¼ hrnčeka múky, 280 g šampiňónov, očistených a nakrájaných na štvrťky, 800 g celých paradajok v šťave, popučených vidličkou, 1 pohár bieleho vína, 2 stredne veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1/3 hrnčeka vykôstkovaných rozpolených zelených olív

Kuracie Cacciatore|woman.sk
Kuracie Cacciatore s olivami

Postup:

Vo veľkom hrnci rozohrejte 2 lyžice olivového oleja na miernej teplote. Osoľte a okoreňte kuracie stehná. Postupne opečte stehná 6 – 8 minút do hneda a premiestnite na tanier. Do hrnca dajte šampiňóny a varte za občasného premiešania 2 – 3 minúty. Pridajte múku, a premiešajte. Pridajte paradajky so šťavou, víno, cibuľu, cesnak, olivy a kuracie stehná. Priveďte do varu, znížte teplotu a varte, kým nie je kura mäkké, 15 – 20 minút. Osoľte a okoreňte.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie farrotto

Kuracie farrotto

35 minútPšenicu farro dnes pozná už iba málokto. Táto prastará odroda pšenica mala svoje stále miesto. Pšenica farro nie je bezlepková, no po uvarení ju žalúdok… Čítaj ďaľej

Foto: stock.adobe.com

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach