Kuracie krídelká s medom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na Kuracie krídelká s medom:

12 kuracích krídielok, 4 PL masla, 2 PL rastlinného oleja, 1 ČL drveného cesnaku, ½ ČL čierneho mletého korenia, 1 ČL soli, 4 PL masla, 4 PL medu, 2 PL Karpatského KB, 1 ČL červenej mletej papriky, 1 ČL drveného cesnaku,1 ČL kukuričného škrobu, ½ ČL mletého zázvoru, 1 PL worcestrovej omáčky

Kuracie krídelká s medom
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne

Postup:

Kuracie krídelká si necháme odstáť pri izbovej teplote, aby pred pečením neboli studené. Osušíme ich papierovou vreckovkou. Roztopíme si 4 PL masla, pridáme olej, cesnak, korenie a soľ a premiešame. Kuracie krídelká poriadne obalíme v omáčke a rozložíme na plech na pečenie, na ktorom sme si vopred pripravili alobal. Pečieme 50 minút pri teplote 200 stupňov. Cca 5 minút pre finálnym dopečením krídelká vyberieme a potrieme pripravenou  druhou omáčkou. Na záver môžeme prípadne ešte na 1-2 minúty pogrilovať.

Medzi časom si pripravíme  druhú omáčku. Roztopíme maslo, pridáme med a necháme chvíľu povariť. Doplníme papriku, cesnak, zázvor, 1PL worcestrovej omáčky, 2PL Karpatského KB a všetko dobre premiešame. Na záver pridáme kukuričný škrob a za stáleho miešania minútu povaríme. Omáčkou potrieme krídelka cca pred dopečením.

Kuracie krídelká s medom podávame s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou.

Ak vás zaujal tento recept, omnoho viac ich nájdete na www.karpatskebrandy.sk