Kuracie kúsky v horčicovej omáčke

Doba prípravy 160 minútEnergia: 332 kcal.Náročnosť

Lahodné kuracie kúsky so šampiňónmi, na víne a horčicou sú výbornou voľbou na ľahkú večeru.

Suroviny na kuracie kúsky v horčicovej omáčke (rozpočet na 2-3 porcie):

Na marinádu: 1 zarovnaná PL Škrobu pre pokrmy z mäsa bez gluténu Dr. Oetker, 1 KL hrubozrnnej horčice, 1 roztlačený strúčik cesnaku, 1 KL nastrúhaného čerstvého zázvoru, 3 KL oleja, soľ, čierne korenie, 200 g kuracích prsíčok

Na restovanie: 1 šalotka, 200 g krémových šampiňónov nakrájaných na plátky, 60 ml bieleho vína, sušený tymián, 200 ml kuracieho vývaru, 1 zarovnaná PL Škrobu pre pokrmy z mäsa bez gluténu Dr. Oetker, trochu vody, 2 PL kokosového mlieka, soľ, čierne korenie

Okrem toho potrebujeme: panvicu olej na vysmážanie

Kuracie kúsky v horčicovej omáčke
oetker

Postup:

Na prípravu marinády v mise zmiešame škrob s horčicou, cesnakom, zázvorom, olejom soľou a čiernym korením a dôkladne všetko premiešame.

Kuracie prsíčka umyjeme a nakrájame na kúsky. Vložíme do marinády a necháme asi 2 hodiny marinovať.

Na rozpálenom oleji orestujeme nahrubo nakrájanú šalotku a šampiňóny. Pridáme mäso v marináde a restujeme. Potom pridáme víno, tymián a vývar a necháme chvíľu povariť. Škrob rozmiešame vo vode a zmes zahustíme. Nakoniec zjemníme kokosovým mliekom a dochutíme soľou a čiernym korením. Kuracie kúsky v horčicovej omáčke podávame so zemiakmi alebo ryžou.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1390 kJ / 332 kcal368 kJ / 88 kcal
Tuky10,88 g2,88 g
Sacharidy18,12 g4,79 g
Bielkoviny34,84 g9,22 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach