Kuracie mäso s granátovým jablkom – suroviny:
300 gr mletých vlašských orechov, 1 ks stredná cibuľa, 750 gr kuracích alebo kačacích pŕs, 100 gr pasty z granátového jablka, 2 PL olivového oleja, maslo, 1/2 ČL škorice, 1/4 ČL šafránu, 1 ČL soli
Postup:
Vlašské orechy pomelieme, cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a dáme opekať na olivový olej do sklovita. Mäso očistíme, umyjeme, pokrájame na kúsky. Potom osolíme a okoreníme a pridáme ho do hrnca k opečenej cibuľke. Spolu opekáme za stáleho miešania. Pridáme 1/2 hrnčeka vody, zakryjeme a varíme asi 30 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Omáčka: Do hrnca dáme 2 hrnčeky vody, do ktorej pridáme za stáleho miešania pomleté orechy. Pomaly spolu miešame až kým sa voda s orechami nespojí do kompaktnej hmoty. Zmes pomaly varíme za stáleho miešania. Pozor veľmi ľahko prihorí !!!! Zmes je pripravená vtedy, keď sa začne na povrchu vylučovať olej. Pridáme pastu z granátového jablka a všetko ešte trocha osolíme. Takto pripravenú omáčku zmiešame spolu s uduseným mäsom a pomaly ešte prevaríme. Podľa chuti dochutíme trochu cukrom. Podávame spolu s uvarenou ryžou. Ozdobíme zrnkami granátového jablka.
Haleh Dolatshahi