Kuracie mäso s granátovým jablkom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Kuracie mäso s granátovým jablkom – suroviny:

300 gr mletých vlašských orechov, 1 ks stredná cibuľa, 750 gr kuracích alebo kačacích pŕs, 100 gr pasty z granátového jablka, 2 PL olivového oleja, maslo,  1/2 ČL škorice, 1/4 ČL šafránu, 1 ČL soli

Kuracie mäso s granátovým jablkom
https://www.shutterstock.com

Postup:

Vlašské orechy pomelieme, cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a dáme opekať na olivový olej do sklovita. Mäso očistíme, umyjeme, pokrájame na kúsky. Potom osolíme a okoreníme a pridáme ho do hrnca k opečenej cibuľke. Spolu opekáme za stáleho miešania. Pridáme 1/2 hrnčeka vody, zakryjeme a varíme asi 30 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Šalát s kačacím mäsom

Šalát s kačacím mäsom a granátovým jablkom

Suroviny na šalát s kačacím mäsom a granátovým jablkom: 150 g upečeného kačacieho mäsa (môžeme použiť aj mäso, ktoré nám zvýšilo)1 fenikelolivový olejsoľ mleté čierne korenie1 … Čítaj ďaľej

Omáčka: Do hrnca dáme 2 hrnčeky vody, do ktorej pridáme za stáleho miešania pomleté orechy. Pomaly spolu miešame až kým sa voda s orechami nespojí do kompaktnej hmoty. Zmes pomaly varíme za stáleho miešania.  Pozor veľmi ľahko prihorí !!!! Zmes je pripravená vtedy, keď sa začne na povrchu vylučovať olej. Pridáme pastu z granátového jablka a všetko ešte trocha osolíme.  Takto pripravenú omáčku zmiešame spolu s uduseným mäsom a pomaly ešte prevaríme. Podľa chuti dochutíme trochu cukrom. Podávame spolu s uvarenou ryžou. Ozdobíme zrnkami granátového jablka.

Haleh Dolatshahi

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach