Kuracie stehná na slivkách

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Kura, slivky a pivo? Na prvý pohľad možno neobvyklá kombinácia, ktorú ale stojí za to vyskúšať. Pripravte si kuracie stehná na slivkách a budete milo prekvapení..:-)

Suroviny na kuracie stehná na slivkách:

4 kuracie stehná, 100 g slivkových povidiel, 200 g vykôstkovaných sliviek, 1 menšia cibuľa 2 lyžice medu, 1,5 dcl piva, mleté čierne korenie, soľ, korenie podľa chuti (grilovacie, majoránka,…)

Kuracie stehná na slivkách

Postup:

Jednotlivé porcie kuraťa umyte, nasoľte a okoreňte. Potom ich poukladajte do pekáčika spolun s pokrájanou cibuľou. Zo zvyšných surovín pripravte zmiešaním omáčku, do ktorej dáte na drobnoko pokrájané slivky. Kuracie mäso zalejte touto zmesou a dajte piecť. Počas pečenia podlievajte vodou alebo pivom.

Podávajte s varenými zemiakmi alebo chlebom.

A viete, aké vitamíny a minerály slivky obsahujú a prečo sú pre naše telo prospešné? Prečítajte si v našom článku:

Mohlo by vás zaujímať

Slivky liečia i chutia

Úžasné slivkové guľky, čo sa priam rozplývajú na jazyku a domáci slivkový lekvár natretý na chlieb či lievance, patrili k tradičným slovenským jedlám a ešte donedávna boli takmer… Čítaj ďaľej

Foto: stock.adobe.com

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach