Suroviny na kurča Tandoori:
1/4 hrnčeka prírodného jogurtu, 1 lyžica paradajkovej omáčky, 1 lyžička zmesi tandoori karí, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 2 rezne z kuracích pŕs, 2 okrúhle cestá na pizzu, 1 menšia červená cibuľa pokrájaná na kolieska, 1 paradajka pokrájaná na osminky, 1 hrnček strúhaného čedaru.
Omáčka:
6 listov šalátu, 1/4 hrnčeka prírodného jogurtu, 2 lyžice čerstvej mäty posekanej nadrobno, ½ uhorky ošúpanej a pokrájanej nadrobno.
Postup:
V miske zmiešame jogurt, paradajkovú omáčku, tandoori karí a citrónovú šťavu. Kuracie prsia odblaníme a zabvíme tuku a pokrájame na väčšie kúsky. Popicháme ich vidličkou a obalíme jogurtovou zmesou. Prikryjeme a dáme na 20 minút odležať do chladničky.
Mäso napicháme na špajle preložíme na olejom vymastený plech a dáme zapiecť na 20 – 30 minút do rúry predhriatej na 180 °C, alebo grilujeme na grile. Vyberieme a trocha vychladíme.
Mohlo by vás zaujímať
Príprava omáčky:
Kým sa pečie kurča, pripravíme si omáčku. V miske zmiešame nadrobno potrhaný šalát, jogurt, mätu a uhorku. Pred podávaním cložíme do chladničky. Chleby prepolíme a položíme na podnos vyložený alobalom. Na chleby dáme kúsky mäsa, krúžky cibule, paradajky a strúhaný syr. Položíme na vyhriaty gril (alebo do vyhriatej rúry) a pečieme 1-2 minúty, kým sa neroztopí syr. Kurča Tandoori Ihneď podávame spolu s omáčkou.
Tandoori karí možno nahradiť orientálnou zmesou, štipkou kajenského korenia a sladkej papriky.