Kuriatko s bylinkami a citrónom

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny kuriatko s bylinkami a citrónom:

1 kurča, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, za hrsť, alebo aj viac, čerstvých byliniek (šalvia, tymián, rozmarín, bobkový list), 1 malý citrón, soľ, korenie, 3 polievkové lyžice olivového oleja,, prípadne olivový olej  s čili papričkami.

Postup:

Kurča umyte pod tečúcou vodou a potom ho zvonku i zvnútra osušte papierovou utierkou. Na tanieri zmiešajte soľ a korenie a touto zmesou potrite kurča zvonku i zvnútra. Potom ošúpte cibuľu a cesnak a pokrájajte na malé kúsky. Bylinky opláchnite, osušte a nakrájajte najemno, citrón umyte, osušte a nakrájajte na malé kúsky. Kurča naplňte zmesou pokrájaných byliniek a citróna a otvor, ktorým ste bylinky a citrón dávali do kurčaťa,, uzavrite. Takto upravené kurča položte do pekáča prsiami nahor a potrite olejom, prípadne olejom s čili papričkami. Potom kurča podlejte vodou, pekáč zakryte a pečte na spodnej priečke v rúre pri teplote 200 stupňov Celzia (teplovzdušná rúra 180 stupňov Celzia, plynová stupeň 3 – 4). Kurča pečte asi 30 minút, potom ho obráťte a pečte ďalších 30 – 40 minút v odkrytom pekáči až do chvíle, keď po pichnutí do pečeného stehienka vyteká z neho číra šťava. Potom ešte možno kurča položiť na 10 minút na rošt a nechať zhnednúť. Pečené kuriatko s bylinkami podávame napríklad so zemiakmi.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach