45 minútEnergia: 158 kcal.
Suroviny na kysnuté koláčiky s pudingom a ovocím (rozpočet na 24 kusov):
Na cesto:
- 1 balenie Buchiet Dr.Oetker
- 260 ml vlažnej vody
- 120 ml oleja
Na náplň:
- 1 balíček Zlatého klasu
- 300 ml mlieka
- 30 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru
- 250 g mäkkého polotučného tvarohu
Na ozdobu a posypanie:
- 50 g nasekaných nesolených pistácií
- 300 g nakrájaného ovocia (slivky, marhule)
- 1 vajce na potretie cesta
- 2 zarovnané PL práškového cukru
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- váľok
- menší pohár
Postup:
- Na koláčiky pripravíme cesto na buchty s vodou a olejom podľa návodu na obale. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 24 dielikov, rozvaľkáme na výšku asi 1 cm a z každého dielika vytvarujeme guľôčku. Pomocou dna pohára z guľôčky vytvarujeme placku s vyšším okrajom.
- Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml), cukrom (30 g) a vanilínovým cukrom podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Pridáme tvaroh a vymiešame dohladka.
- Náplňou naplníme stredy koláčikov, povrch ozdobíme kúskami ovocia, posypeme pistáciami a okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajcom. Koláčiky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Doba prípravy: asi 20 min. (bez doby kysnutia)
- Doba pečenia: asi 20 – 25 minút
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
Po vychladnutí posypeme práškovým kysnuté koláčiky s pudingom a ovocím cukrom a podávame.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 662 kJ / 158 kcal | 808 kJ / 193 kcal |
Tuky | 9,89 g | 12,06 g |
Sacharidy | 14,05 g | 17,14 g |
Bielkoviny | 3,60 g | 4,39 g |
Zdroj: Dr.Oetker