Kysnuté koláčiky s pudingom a ovocím

Doba prípravy 45 minútEnergia: 158 kcal.Náročnosť

Suroviny na kysnuté koláčiky s pudingom a ovocím (rozpočet na 24 kusov):

Na cesto:

  • 1 balenie Buchiet Dr.Oetker
  • 260 ml vlažnej vody
  • 120 ml oleja

Na náplň:

  • 1 balíček Zlatého klasu
  • 300 ml mlieka
  • 30 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 250 g mäkkého polotučného tvarohu

Na ozdobu a posypanie:

  • 50 g nasekaných nesolených pistácií
  • 300 g nakrájaného ovocia (slivky, marhule)
  • 1 vajce na potretie cesta
  • 2 zarovnané PL práškového cukru

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • váľok
  • menší pohár

Postup:

  1. Na koláčiky pripravíme cesto na buchty s vodou a olejom podľa návodu na obale. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 24 dielikov, rozvaľkáme na výšku asi 1 cm a z každého dielika vytvarujeme guľôčku. Pomocou dna pohára z guľôčky vytvarujeme placku s vyšším okrajom.
  2. Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml), cukrom (30 g) a vanilínovým cukrom podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Pridáme tvaroh a vymiešame dohladka.
  3. Náplňou naplníme stredy koláčikov, povrch ozdobíme kúskami ovocia, posypeme pistáciami a okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajcom. Koláčiky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Doba prípravy: asi 20 min. (bez doby kysnutia)
  • Doba pečenia: asi 20 – 25 minút
  • Elektrická rúra: 180 °C          
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C          
  • Plynová rúra: stupeň 3      

Po vychladnutí posypeme práškovým kysnuté koláčiky s pudingom a ovocím cukrom a podávame.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia662 kJ / 158 kcal808 kJ / 193 kcal
Tuky9,89 g12,06 g
Sacharidy14,05 g17,14 g
Bielkoviny3,60 g4,39 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach