Ľahká piškótová roláda

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na koláč Ľahká piškótová roláda:

4 vajcia, 160 g polohrubej múky, 160 g cukru, 400 g jahôd, mäta, 250 ml ryžového nápoja, 300 ml sójovej alternatívy smotany, 1 vanilkový sójový dezert

piškótová roláda

Postup:

Bielky vložíme do misy a začneme šľahať. Ako náhle sa začne tvoriť sneh, pridáme 100 g cukru a šľaháme do úplného zhustnutia – vznikne cukrová pena. Do peny zašľaháme žĺtky s olejom a nakoniec opatrne zmiešame múku. Cesto nalejeme smerom od kraju do stredu na plech vyložený pečiacim papierom. Pečieme v trúbe na 180 ˚C cca 15 minút. Po upečení necháme len ľahko vychladnúť, potrieme vanilkovým dezertom a zamotáme roládu, podávame s jahodovou omáčkou a čerstvými jahodami. Jahody, ryžový nápoj, sójovú alternatívu smotany a 60 g cukru varíme, pokiaľ sa jahody nerozvaria. Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom a necháme vychladiť.