Lievance s marhuľami

Doba prípravy 50 minútEnergia: 236 kcal.Náročnosť

Vyskúšajte tento chutný recept na lievance s marhuľami, posypané práškovým cukrom.

Suroviny na lievance s marhuľami (rozpočet na 16 ks):

2 vajcia, 150 ml mlieka, soľ, 120 g hladkej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, 25 g krupicového cukru, 8 ks marhúľ, olej na vyprážanie, práškový cukor na posypanie, olej na vymastenie panvice.

Lievance s marhuľami
stock.adobe.com

Postup:

Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky potom rozšľaháme v mlieku so štipkou soli. Nakoniec do zmesi vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh, do ktorého postupne vmiešame cukor. Ochutený sneh vmiešame do cesta.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládové lievance bez múky a cukru

30 minútEnergia: 526 kcal.Čokoládové lievance bez múky a cukru sú dobrou voľbou na chutné a zdravé raňajky. Môžete ich však pripraviť aj ako ľahký dezert. Suroviny na… Čítaj ďaľej

Panvicu na lievance vymastíme olejom a do každej formičky na lievanec dáme cesto. Pečieme zhruba 3-4 minúty, potom do stredu vtlačíme polovičku marhule a obrátime. Pečieme opäť ten istý čas. Lievance podávame posypané práškovým cukrom.

Tip:

Do cesta nedávajte veľa cukru. Bude sa pri pečení lepiť!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach