Lievance s tvarohom a malinami

Doba prípravy 40 minútEnergia: 131 kcal.Náročnosť

Pripravte si zásoby na zimu a uchovajte si leto v skle. Pripraviť potom lievance s tvarohom a malinami bude hračka.

Suroviny na lievance s tvarohom a malinami (rozpočet na 20 kusov):

Na lievance: 180 g hladkej múky, 100 g celozrnnej múky, 80 g cukru, 30 g droždia, 200 ml teplého mlieka, 4 PL zakysanej smotany, štipka soli, 2 žĺtky, 2 PL rumu, 500 ml rastlinného oleja na vyprážanie

Na malinovú omáčku: 400 g malín (môžu byť aj mrazené), 100 g želírovacieho cukru

Na tvarohový krém: 500 g mäkkého tvarohu, 3 PL medu, 2 PL mlieka, 2 PL rumu

Lievance s tvarohom a malinami
stock.adobe.com

Postup:

Maliny vsypeme do hrnca, pomaly zahrejeme a zredukujeme prebytočnú vodu. Pridáme želírovací cukor a za občasné ho miešania varíme asi 5 minút pri nízkej teplote.

Všetky suroviny na lievance dôkladne spracujeme, posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme na suchom a teplom mieste vykysnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Kefírové lievance s malinami

20 minútSuroviny na kefírové lievance s malinami: 200 ml kefíru, 3 vajcia, 250 ml polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, štipka soli, olej, lekvár (malinový),… Čítaj ďaľej

Asi po polhodine cesto vyberieme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme ho na plát o hrúbke asi 1 cm a pohárom z neho vykrajujeme kolieska. Olej rozpálime a lievance vyprážame z oboch strá. Potom ich osušíme od prebytočného tuku. Tvaroh a med spolu vyšľaháme a pomaly prilievame mlieko s rumom. Lyžicou dávkujeme pripravený tvarohový krém na lievance, ktoré ozdobíme čerstvými malinami a prelejeme malinovou omáčkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach