Suroviny na losos na čerstvom zelenom šaláte:
600 g balenie hranoliek, 4 porcie lososa, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru, 1 štipka karí korenia, 1 štipka rímskej rasce, 1 štipka mletého čili, 2 šálky limetkovej šťavy, 130 ml olivového oleja, 1 polievková lyžica najemno nakrájanej koriandrovej vňate, kôra z limetky
Postup:
Cesnak rozdrvte v mažiari a pridajte väčšiu štipku soli. Pridajte zázvor a vymiešajte na kašičku. Pridajte karí korenie, rascu a kôru z limetky. Potom pridajte 100 ml olivového oleja, šťavu z limetky a najemno nakrájanú koriandrovú vňať. Všetko dobre vymiešajte. Natrite lososa pripravenou marinádou a nechajte 10 minúť odstáť.
Mohlo by vás zaujímať
Nalejte zvyšok olivového oleja do plytkej panvice, a na stredne silnom ohni opražte rybu 3-4 minúty z každej strany. Lososové filety servírujte s hranolkami a chrumkavým zeleným šalátom.