Mačanka – Hríbová s kyslou kapustou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na Hríbovú polievku s kyslou kapustou – Mačanka:

  • 200 g sušených hríbov (zmes)
  • 400 g kyslej kapusty
  • 2 ks šalotky
  • 60 g masla
  • 70 ml rastlinného oleja
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL tekutého polievkového korenia
  • soľ, korenie
  • 200 g zemiakov
  • 1 PL  oleja
  • soľ, korenie, petržlenová vňať, šampiňóny
Mačanka
unsplash.com

Postup:

Sušené hríby namočíme cez noc do studenej vody. Ráno vodu zlejeme a odložíme. Z kyslej kapusty vytlačíme šťavu a tiež odložíme. Hríby a kapustu zomelieme na mäsovom mlynčeku.

Na oleji restujeme šalotku do svetlohneda, pridáme zomletú zmes hríbov a kapusty, posypeme mletou červenou paprikou a podlejme šťavou z kapusty a hríbov. Prevaríme a dochutíme roztlačeným cesnakom, polievkovým korením, soľou a čiernym korením. Na záver zjemníme maslom. Zemiaky uvaríme v šupke. Zemiaky ošúpeme, prekrojíme, opečieme do zlatista a poukladáme na polievku. Dekorujeme hladkou petržlenovou vňaťou a do zlata restovanými šampiňónmi či hlivou. Mačanka je hotová.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach