Maková bábovka s čerešňami poliata čokoládou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na 12 porcií:

250 g kryštálového cukru

5 vajec

250 g polohrubej múky

½ bal. prášku do pečiva

4 PL mletého maku

125 ml Palma Makového oleja

140 ml mlieka

štipka soli

100 g čerešní (môžu byť aj mrazené)

tuk a múka na vymazanie formy

100 g čokolády

50 g Cery

Maková bábovka s čerešňami poliata čokoládou

Postup:

V mise zmiešame sypké suroviny – múku s makom a práškom do pečiva.

V druhej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Pridáme sypké suroviny, olej, mlieko a štipku soli. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zamiešame do cesta.

Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej formy na bábovku a rovnomerne naň poukladáme čerešne.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne 50 – 60 minút.

Upečenú bábovku necháme úplne vychladnúť, vyberieme z formy a prelejeme čokoládou roztopenou s Cerou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach