60 minút
Suroviny na 12 porcií:
250 g kryštálového cukru
5 vajec
250 g polohrubej múky
½ bal. prášku do pečiva
4 PL mletého maku
125 ml Palma Makového oleja
140 ml mlieka
štipka soli
100 g čerešní (môžu byť aj mrazené)
tuk a múka na vymazanie formy
100 g čokolády
50 g Cery
Postup:
V mise zmiešame sypké suroviny – múku s makom a práškom do pečiva.
V druhej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Pridáme sypké suroviny, olej, mlieko a štipku soli. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zamiešame do cesta.
Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej formy na bábovku a rovnomerne naň poukladáme čerešne.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne 50 – 60 minút.
Upečenú bábovku necháme úplne vychladnúť, vyberieme z formy a prelejeme čokoládou roztopenou s Cerou.