Maková bábovka s holandským kakaom (bezgluténová)

Doba prípravy 100 minútEnergia: 295 kcal.Náročnosť

Pochutnajte si na makovej bábovke bez múky, s Trstinovým cukrom citrónovým a Holandským kakaom

Suroviny na makovú bábovku s holandským kakaom (vystačia asi na 16 porcií):

Maková bábovka s holandským kakaom
Maková bábovka s holandským kakaom | Woman.sk

Na cesto:

  • 250 g zmäknutého masla
  • 70 g práškového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 1 balíček Trstinového cukru citrónového
  • 6 bielkov
  • štipku soli
  • 60 g cukru
  • 300 g mletého maku
  • 100 g mletých pražených lieskových orieškov

Na ozdobenie:

  • 2 zarovnané PL Holandského kakaa

Ešte potrebujeme:

  • formu na bábovku (Ø 23 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. V inej mise vyšľaháme bielky so soľou a cukrom na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi striedavo ručne primiešavame mak s orechmi a sneh a vymiešame dohladka.

Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme..

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Čas pečenia: asi 60 minút
  • Čas prípravy: asi 40 minút

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.Pred podávaním bábovku posypeme kakaom. Maková bábovka s holandským kakaom je hotová.

TIP: Aby sme tento recept zachovali bezgluténový, musíme vymastenú formu vysypať múkou bez gluténu, napr. pohánkovou.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1235 kJ / 295 kcal1993 kJ / 476 kcal
Tuky25,43 g41,01 g
Sacharidy10,44 g16,84 g
Bielkoviny5,83 g9,40 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach