Maková štrúdľa s ovocím

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Maková štrúdľa s ovocím – suroviny (rozpočet na 4 porcie):

850 g vyvaľkaného lístkového cesta

Plnka: 2 PL slivkového lekváru, 250 g pomletého maku, 150 g práškového cukru, 40 g masla, 350 g jabĺk, 150 g banánov, 50 ml mlieka

Na potretie: rozšľahané vajce

Maková štrúdľa s ovocím
https://www.shutterstock.com

Postup:

Do práškového cukru dáme mlieko, slivkový lekvár, maslo a spolu vymiešame. Jablká zbavené jadrovníkov a banány nakrájame na kocky. Do misky dáme pomletý mak, nakrájané ovocie, vymiešané cukrové maslo s lekvárom a spolu premiešame. Na rozbalené lístkové cesto dáme do stredu plnku.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohová štrúdľa

Tvarohová štrúdľa

30 minútSuroviny na koláč – tvarohová štrúdľa:           1 lístkové cesto, 250 g tvarohu tučného hrudkovitého, 2 až 3 balíčky vanilínového cukru, 1 balíček škoricového cukru, strúhaná… Čítaj ďaľej

Okraje cesta k sebe pritlačíme, aby nám plnka nevytiekla. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom a jemne popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 200 stupňoch, 20 – 30 minút. Vychladnutú štrúdľu posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach