Malinové makrónky s bielou čokoládou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na malinové makrónky s bielou čokoládou:

130 g práškového cukru, 110 g mandľovej múky (alebo najemno namletých mandlí), 2 bielky (s izbovou teplotou), 65 g kryštálového cukru, 4-5 kvapiek ružového farbiva

Náplň: 50 ml smotany – 40-45 % tuku, 100 g bielej čokolády, 45 g malinového džemu

Malinové makrónky
https://www.shutterstock.com

Postup:

Zmiešajte práškový cukor s mandľovou múčkou. Zmes nasypte bokom do veľkej misy. Cca pätinu bielka dejte bokom, zvyšok ich našľahajte, pokiaľ z nich nebude sneh. Pridajte do zmesi cukor a kvapky farbiva. Začnite bielkovú zmes postupne pridávať na bok do veľkej misy k zmesi práškového cukru a mandlí. Pridajte zvyšný bielok. Zmes dajte do cukrárskeho vrecka s násadcom. Na plech vyložený papierom na pečenie nastriekajte kolieska s priemerom 3 cm. Nechajte ich cca 4-5 hodín uschnúť. Predhrejte rúru na zhruba na 140 stupňov. Makrónky pečte cca 10-12 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládové makrónky s vanilkovo-kokosovým krémom

15 minútSuroviny na čokoládové makrónky: 120 g olúpaných a najemno namletých mandlí, 2 vaječné bielky, 1 štipka soli, 250 g jemne preosiateho práškového cukru, 2 polievkové lyžice… Čítaj ďaľej

Makrónky nechajte na plechu vychladnúť, dajte ich z plechu dolu, až nebudú horúce. Medzitým si pripravte vodný kúpeľ. Do hrnca dajte smotanu a povarte. Dajte hrniec z platničky, pridajte čokoládu a miešajte, pokiaľ sa úplne neroztaví v teplej smotane. Krém nechajte vychladnúť – cca 45 minút, potom vymiešajte do hladka a pridajte malinový džem Schwartau. Znovu čo najlepšie premiešajte. Náplň dajte na polovicu makrónok, spojte ich k sebe po dvoch. Malinové makrónky nechajte ich vychladnúť, skladujte ich na chladnom mieste vo vzduchotesnej nádobe.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach